کوشش دانشمندان برای تولید داروهای ضدسرطان به کمک مخمر

ساخت وبلاگ

باتوجه به وضع قوانین جهانی درباره ی لزوم حفظ تنوع زیستی و مواد خام در کشورهای جهان سوم، پژوهشگران به دنبال یافتن راه های جدید تولید, دارو هستند.

طبیعت چنان پیچیده است که مولکول های طبیعی را که برای, درمانسرطانبه کار می روند، هنوز نمی توان از راه سنتز شیمیایی تولید کرد. امروزه، شرکت های شیمیایی و دارویی مقادیر زیادی از گیاهان و بذرها را به منظور استخراج مواد ارزشمند برداشت می کنند. بااین حال، روش های تولید مبتنی بر عصاره های طبیعی ازلحاظ زیست محیطی مشکل ساز است و اغلب به تولید ضایعات شیمیایی زیادی منجر می شوند.

علاوه براین، خطر انقراض گیاهان نادر نیز وجود دارد. اخیرا با وضع مقررات جهانی درزمینه ی حمایت از تنوع زیستی و موادخام در کشورهای جهان سوم، موضوع ضرورت دست یافتن به روش های تولید جدید و پایدار برای این نوع داروها مطرح شده است. یکی از پژوهشگرانمرکز بنیاد نوو نوردیسکمی گوید:

باتوجه به قوانین جدید، اگر بخواهیم در آینده داروهای,ی برای بیماران سرطانی یا افراد مبتلا به مشکلات روانی تولید کنیم؛ باید راه جایگزین مناسبی بیابیم.

Indian snakeroot

راولفیا سرپنتینا ممکن است راه حل باشد

در بسیاری از مواقع، این مواد شیمیایی گیاهی بسیار پیچیده را نمی توان مانند مواد دارویی شیمیایی معمولی تولید کرد. برای تولید این نوع مواد به فرایندی بیوکاتالیزوری نیاز است. پروژه ی پژوهشی بزرگی با عنوان MIAMi درحال راه اندازی است که هدفش معرفی مسیری جایگزین برای تولید این داروها با استفاده از مخمر, نانوایی است. در ابتدا، پژوهشگران قصد دارند مسیرهای بیوسنتز گیاه راولفیا سرپنتینا را نقشه یابی کنند. در طب سنّتی چینی، آمده است که گیاهراولفیا سرپنتیناملکول هایی با خاصیت ضدسرطان,ی تولید می کند. تولید این ترکیبات ارزشمند در خارج از گیاه هنوز ممکن نیست؛ زیرا مسیرهای بیوسنتز آن در گیاه ناشناخته مانده اند. مسیر بیوسنتز، تعدادی از ژن های خاص و کد کننده ی آنزیم هایی هستند که زیست ملکول را درون سلول می سازند. با کسب دانش درباره ی ریشه ی ژنتیکی محصول، این ژن ها را برای تولید مولکول مدنظر می توان وارد مخمر کرد. درواقع هدف نهایی، واردکردن ژن ها درون سلول های مخمر است تا به عنوان کارخانه های مولکولی مقادیر زیادی از این مواد دارویی خاص را تولید کنند.

یکی از شرکاری MIAMi، شرکت شیمیایی فرانسوی به نامAxyntisاست که سالانه صدها تن از بذر گیاهانی، همچونوواکانگا آفریکانارا برای تولید داروهایی نظیرتابرسونینوارد می کند. بااین حال، مقررات جدید این روش تولید دارو را در آینده محدود خواهد کرد.مایکل کروگ جنسنمی گوید:

صنعت می داند لازم است تغییر کند و این مقررات علامتی آشکار در این باره هستند. انتظار نداریم این محصولات را طی دوره ی این پروژه بتوانیم تولید کنیم؛ به طوری که بتوانند با محصولات موجود رقابت کنند. باوجوداین، مشخص است در آینده شرکت ها نمی توانند این نوعداروهارا به بیماران عرضه کنند.

با این وضعیت، ضرورت کشف مولکول های طبیعی جدید دارای فعالیت علیه برخی از بیماری های رایج، نظیر سرطان و بیماری های روانی، مانند اسکیزوفرنی آشکار است و پژوهشگران این پروژه در دوره ی چهارساله ی آن قرار است قدم هایی در مسیر کشف و تولید این مولکول ها بردارند.

علم وفناوری...
ما را در سایت علم وفناوری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 9elme1404c بازدید : 208 تاريخ : چهارشنبه 21 آذر 1397 ساعت: 11:27