صدای ستاره‌ها چگونه است؟

ساخت وبلاگ

ستاره

دانشمندان در مطالعه اخیرشان به این نتیجه رسیده اند که صدا نمی تواند در خلأ فضا حرکت کند.

به گزارش ایسنا و به نقل ازفیز،دانشمندان اخیراً دریافته اند صدا نمی تواند در خلأ فضا حرکت کند اما این موضوع ستاره ها را از آزاد کردن سمفونی مادون صوت و انتشار ارتعاشات پیچیده، متوقف نمی سازد. اکنون دانشمندان با کمک تلسکوپ ها و برخی برنامه های مخصوص می توانند این ارتعاشات را به عنوان نوسانات روشنایی یا درجه حرارت در سطح یک ستاره شناسایی کنند.

با درک این ارتعاشات ما می توانیم بیشتر در مورد ساختار داخلی یک ستاره که از دید پنهان است، یاد بگیریم.

"ژاکلینگلداستاین"(Jacqueline Goldstein) یکی از پژوهشگران " دانشگاه ویسکانسین-مدیسن" گفت: ما طی این پژوهش، ارتباط ساختار ستاره ای و ارتعاش آن را با نرم افزار مخصوص به نام "GYRE" که تنوع و فرکانس ستاره ها را شبیه سازی می کند، مورد بررسی قرار دادیم.

پژوهشگران گفتند همانطور که شبیه سازیهایمانرا با ستاره های واقعی مقایسه می کنیم، می توانیم درباره نحوه صدای ستارگان اطلاعات ارزشمندی را به دست آوریم.

پژوهشگران افزودند: با فرکانس های تکرار شده به ترتیب دقیقه تا روز، شما می بایست سرعت ارتعاشات ستاره ای را تا یک هزار و یک میلیون بار برای شنیدن آنها در محدوده شنوایی انسان افزایش دهید.

اگر بخواهیم دقیق تر بررسی کنیم این صداها، "ستاره لرزه" نامیده می شوند و رشته ای که پژوهشگران در اینبارهمطالعه می کنند "اخترلرزه شناسی" نام دارد.

اخترلرزه شناسی(Asteroseismology) شاخه ای از ستاره شناسی و یکی از روش های بررسی در اخترفیزیک است که به کمک روش های دانش لرزه شناسی به بررسی لرزه های نور ستارگان از راه اندازه گیری دقیق نوسان نور آنها می پردازد.

همان طور که ستارگان هیدروژن را با عناصر سنگین تر در هسته های خود ترکیب می کنند، پلاسما گاز داغ ارتعاش می کند و باعث می شود که ستاره ها سوسو زنند. این نوسانات می تواند به محققان در مورد ساختار ستاره و اینکه در گذر زمان چه تغییری می کنند، کمک کند.

علم وفناوری...
ما را در سایت علم وفناوری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 9elme1404c بازدید : 228 تاريخ : چهارشنبه 11 ارديبهشت 1398 ساعت: 20:54