سخت افزار دانشمندان موفق شدند باتری تاشدنی بسازند

ساخت وبلاگ

باتریتاشوجدیدی با قابلیت کشش و پیچش معرفی شده است. این باتری کلید ساختگوشی های هوشمند تاشدنیو نمایشگرها و گوشی های رول شدنی نازک تر در آینده است.

باتریجدید رامارکوس نیدربرگر، پروفسور مواد چندکاربرده در دانشگاه فنیETH زوریخ در سوییس، ساخته است که از نوع جدیدی از مواد استفاده می کند کهشی چن، دانشجوی دکتری دانشگاهETH، اختراع کرده است. شی چن مقاله ای درباره این اختراع در سپتامبر ۲۰۱۹ در مجلهAdvanced Materials منتشر کرده است.

باتری های تاشدنی چگونه عمل می کنند؟

مانند باتری های عادی، این اختراع تاشدنی همچون لازانیا از لایه های مختلفی بهره می برد که در تصویر زیر نمایش داده شده اند.

foldable battery

این باتری تاشدنی می تواند آینده گوشی ها، تبلت ها، نمایشگرها و پوشیدنی ها را متحول سازد

با توجه به مقاله ی چن، جمع کنندگان آنود و کاتود از کربن خم شدنی ساخته شده است که قابلیت رسانایی الکتریکی دارد. درون این سطوح، لایه ای میکروسکوپی از پوسته های نقره وجود دارد که مانند کاشی درکنارهم چیده شده اند. وقتی این باتری کشیده یا خم می شود، این پوسته ها همچنان ارتباط با یکدیگر را حفظ می کنند. حتی اگر ارتباط این پوسته ها از بین رود، لایه ی کربن قطع نشدن جریان انرژی در باتری را تضمین می کند. البته به گفته ی دانشمندان، این لایه ی کربن از نقره رسانای ضعیف تری است.

آنود و کاتود از وانادیوم اکسید و لیتیوم منگنز ساخته شده اند. در میان این دو، ساختار چارچوب مانند خم شدنی ای وجود دارد که با ژل الکترولیت پر شده است. این هیدروژل متشکل از آب و نمک لیتیوم است.

foldable battery

تصویر بالا مربوط به تکه لاستیک یا آدامس نیست؛ بلکه تصویر یک باتری است.

کاربردهای آتی

دانشمندان می گویند این باتری هنوز آماده ی تولید انبوه نیست؛ زیرا باید چسبنده ی قدرتمندی برای نگه داشتن لایه های متعدد این باتری برای زمانی طولانی پیدا شود. با اینکه الکترولیت این باتری سمّی و اشتعال پذیر نیست، قطعا درز آب و نمک از باتری به درون گوشی چندان جالب نیست.

به محض حل شدن معضل مذکور، کاربردهای این باتری کاملا واضح می شود. اگر باتری ای داشته باشید که بتواند در هر جهتی خم و تا شود، بسیاری از محدودیت های فیزیکی حال حاضر گوشی های هوشمند از میان می رود.

گلکسی فولدی را تصور کنید که سطحی کاملا خم شدنی باشد، نه فقط دو سطح سخت که از وسط تا می شوند یا تبلتی تاشو را تصور کنید که درون جیبتان جا می شود. کاربردهای این باتری ها از این بسیار فراتر می رود و می تواند تحولات بسیاری در پوشیدنی ها به وجود آورد. ژاکت هایی را فرض کنید که با کمک این باتری ها بتوانند شما را در سرتاسر زمستان گرم نگه دارند یا شکل های جدید عینک های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده را با این باتری های جدید تصور کنید.

ناگفته نماند شی شن به چین بازگشته تا در صنایع باتری سازی کار کند. با توجه به این نکته، چندان دور از انتظار نیست که ۵ تا ۱۰ سال آینده، این باتری ها کاملا صنعتی شده باشند و در بسیاری از محصولات استفاده شوند.

علم وفناوری...
ما را در سایت علم وفناوری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 9elme1404c بازدید : 203 تاريخ : دوشنبه 8 مهر 1398 ساعت: 3:26